Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Ενημέρωση / Εκθέσεις
 
Museums of Modern Art  
Δημοσίευση: 06 Νοεμβρίου 2007
 


Το φως ως έκθεμα τέχνης στα Μουσεία της Νέας Υόρκης και του San Francisco

Αν αναζητάτε μία έμπνευση στη δουλειά σας, θα μπορούσατε απλά να τη βρείτε στα εκθέματα διασήμων σχεδιαστών φωτισμού που φιλοξενούνται στις εκθέσεις του «Cooper-Hewitt National Design Museum» στη Νέα Υόρκη και στο Olafur Eliasson στο «San Francisco Museum of Modern Art».

Η Νέα Υόρκη και το San Franciscο είναι πράγματι μακρινοί προορισμοί, αν όμως για κάποιο λόγο σας φέρει ο δρόμος σας προς τα εκεί, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις 2 μοναδικές εκθέσεις:

«Provoking Magic» («Προκαλώντας μαγεία»): Φωτιστικά του Ingo Maurer

Μία αναδρομή σε 4 δεκαετίες δουλειάς από το Γερμανό σχεδιαστή που θα λειτουργήσει έως τις 27 Ιανουαρίου 2008.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν σπάνια πρωτότυπα κομμάτια, φωτιστικά παραγωγής και μοναδικά κομμάτια. Επιπλέον, στα εκθέματα περιλαμβάνονται μοντέλα, φωτογραφίες και ταινίες που καταγράφουν τις δουλειές του σχεδιαστή στο χώρο του φωτισμού από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερης μοναδικότητας είναι και οι ειδικές εγκαταστάσεις φωτισμού που σχεδίασε ο Maurer ειδικά για τη γκαλερί Cooper-Hewitt's.

Έχοντας παρασυρθεί από αυτό που αποκαλεί «μαγικές και μυστικιστικές ιδιότητες του φωτός», ο Maurer δημιουργεί μοναδικά ατμοσφαιρικά τοπία που παίζουν με παραδοσιακές έννοιες του χρώματος, της φωτεινότητας και της σκιάς.

Από το 1966, ο Maurer έχει δημιουργήσει περισσότερα από 150 διαφορετικά φωτιστικά και συστήματα φωτισμού, ενώ πολλές δουλειές του έχουν σχεδιαστεί για τελείως διαφορετικούς χώρους, όπως επιδείξεις μόδας, δημόσια κτίρια και μνημεία, κ.ο.κ.

Ο Maurer φημίζεται για τη χρήση μη καθιερωμένων υλικών και αντικειμένων για τη δημιουργία φωτιστικών. Επιπλέον, είναι καινοτόμος στη χρήση νέων τεχνολογιών φωτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Cooper-Hewitt's.

«Take your time: Olafur Eliasson» στο San Francisco Museum of Modern Art

Το Μουσείο Μοντέρνας τέχνης του San Franscisco παρουσιάζει την πρώτη έκθεση έργων του μεγάλου Ισλανδού καλλιτέχνη Olafur Eliasson. Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 24 Φεβρουαρίου 2008.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση των έργων του σύγχρονου Ισλανδού καλλιτέχνη που πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έκθεση συγκεντρώνει έργα από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές από όλο τον κόσμο και αναδεικνύει τις καλλιτεχνικές παραγωγές του Eliasson από το 1993 μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων installations, γλυπτών, φωτογραφιών, και πολλών άλλων δημιουργιών.

Ο Eliasson αποτελεί έναν από τους καλλιτέχνες που έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή στη γενιά του. Από τους γεμάτους φως χώρους, μέχρι τους καλειδοσκοπικούς διαδρόμους του, τα μοναδικά έργα της δουλειάς του καλλιτέχνη συνθέτουν μαγευτικούς χώρους που χρησιμοποιούν γνώση οπτικών και μετεωρολογικών στοιχείων, εξετάζουν τη διατομή της φύσης και της επιστήμης και εξερευνούν τα σύνορα μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού. Άλλωστε, έχοντας μεγαλώσει για μία περίοδο στην Ισλανδία, οι πρακτικές του Eliasson's έχει διαμορφωθεί από τα αρχέγονα τοπία και τον θεαματικό καιρό.

Ο Eliasson έχει δημιουργήσει αρκετά έργα για παρουσιάσεις του Μουσείου Μοντέρνας τέχνης του San Franscisco, συμπεριλαμβανομένου ενός τούνελ δομημένου στην κρεμαστή γέφυρα για τους πεζούς, που είναι ορατό ακόμα και από το αίθριο που βρίσκεται πέντε επίπεδα πιο κάτω.

Σχεδιασμένη για να δημιουργεί ένα κυριαρχικό περιβαλλοντικό αποτέλεσμα, η έκθεση «Take your time: Olafur Eliasson» αναδεικνύει την αίσθηση της βύθισης και της απουσίας ορίων που γεννούν τα πιο μνημειακά κομμάτια δουλειάς του καλλιτέχνη. Παράλληλα, παρουσιάζει μία χρονολογική έρευνα που καλύπτει μία έκταση που ξεπερνά τα 3000τμ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το San Francisco MOMA's website.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by GREED PROMO.