Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
φωτιστικά
 
 
Ενημέρωση / Εκδηλώσεις
 
PLDA WORKSHOP 2010  
Δημοσίευση: 24 Ιουνίου 2010
 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το ετήσιο εργαστήρι φωτισμού στην πόλη Alingsas της Σουηδίας με θέμα "Διαμορφώνοντας την Νύχτα".

Ο ευρωπαικός οργανισμός Professional Lighting Designersʼ Association (PLDA) δραστηριοποιείται στον χώρο του επαγγελματικού σχεδιασμό φωτισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο στην υποστήριξη και οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων. Φέτος ο PLDA σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής οργανώνοντας τα νέας γενιάς εργαστήρια, την επιμέλεια των οποίων έχει αναλάβει μία ομάδα νέων, διακεκριμένων επαγγελματιών στον χώρο του φωτισμού.

Το καθιερωμένο ετήσιο εργαστήρι φωτισμού στην πόλη Alingsas παρέχει την δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες να πειραματιστούν, παρεμβαίνοντας στον φωτισμό μιας σειράς προεπιλεγμένων δημόσιων χώρων. Για το έτος 2010, το θέμα που επιλέχτηκε είναι "Στήνοντας το Σκηνικό – Διαμορφώνοντας την Νύχτα". Το εργαστήρι διαρκεί μία εβδομάδα, ενώ μετά το πέρας των εργασιών οι υλοποιήσιμες εγκαταστάσεις θα παραμείνουν σε χρήση και αξιοποίηση από το κοινό για 4-5 εβδομάδες.

Επιλεγμένα projects και τοποθεσίες είναι:

Υπόγεια Διάβαση: Karen van Krefeld, PLDA/UK. Η υπόγεια διάβαση από μπετόν αποτελεί την κεντρική ʽπύλη αφετηρίαςʼ της προ επιλεγμένης αυτής πορείας από εγκαταστάσεις στην πόλη. Πρόκληση αποτελεί η μεταμόρφωση αυτού του σκοτεινού χώρου, σε ένα πιο φιλικό στον χρήστη μεταβατικό χώρο.

Οδός Oskarsgatan: Allan Ryberg, PLDA/DK. Ο πυκνοκατοικημένος αυτός αστικός χώρος αποκτά την μορφή ενός ʽδωματίουʼ μέσα στην πόλη, περιτριγυρισμένος από σπίτια, δέντρα και χώρους στάθμευσης, αναζητώντας λύσεις φωτισμού κατά την διάρκεια της νύχτας.

Παιδική Χαρά: Malcolm Innes, PLDA/UK. Καθώς η Σουηδία πνίγεται στο σκοτάδι για ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας, οι προτάσεις για λύσεις φωτισμού στις παιδικές χαρές είναι αναγκαίες. Η πρόταση αυτή απαιτεί καθαρά φιλικές προς τον χρήστη λύσεις.

Όχθη Ποταμού: Emrah Baki Ulas PLDA/AUS. Το σκηνικό αυτό φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί άδειο καμβά ανοιχτό σε προτάσεις φωτισμού και εικαστικές παρεμβάσεις.

Κανάλια και Γέφυρες: Deike Canzler PLDA/S. Το τοπίο συνδυάζει το νερό, γέφυρες και ένα μικρής κλίμακας σπίτι σε κεντρικό σημείο της πόλης. Πρόκληση αποτελεί ο φωτισμός αυτής της κεντρικής τοποθεσίας χωρίς να υπερισχύει αυτόν του αστικού τοπίου.

Προαύλιο Κέντρο Απασχόλησης Νέων: Karl M.Reger PLDA/D. Σε αυτό το μεγάλης κλίμακας, γκρι κτήριο στεγάζονται μια ποικιλία τοπικών οργανώσεων νέων. Το προαύλιο αποτελεί έναν σκοτεινό χώρο, περιτριγυρισμένο απο άχαρες προσόψεις κτιρίων, ανοιχτό σε προτάσεις για λύσεις φωτισμού που θα ʽζωντανέψουνʼ τον χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : http://www.pld-a.org/

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.