Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Ενημέρωση / Εκδηλώσεις
 
IALD Awards 2010  
Δημοσίευση: 17 Μαΐου 2010
 

Στις 13 Μαΐου ανακοινώθηκαν οι νικητές των φετινών βραβείων της Διεθνούς Ένωσης Σχεδιαστών Φωτισμού.

Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου στο Las Vegas των ΗΠΑ, 23 projects από 12 χώρες περιλήφθηκαν στους νικητές των 27ων ετήσιων βραβείων Lighting Design που απονέμει η Διεθνείς Ένωση Σχεδιαστών Φωτισμού (IALD).

To project με την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες, εκτός από την παραλαβή ενός βραβείου αριστείας, λαμβάνει το Radiance IALD Award για την υπεροχή του στο Lighting Design.

Ο νικητής του βραβείου για τρίτο έτος στη σειρά, ήταν η εταιρεία Speirs & Major Associates για την εξαιρετική δουλειά τους πάνω στον εξωτερικό φωτισμό του τζαμιού Sheikh Zayed bin Sultan al Νahyan στο Άμπου Ντάμπι.

Ο στόχος της ομάδας ήταν να λεχθεί μια ιστορία χρησιμοποιώντας φωτισμό που προκαλεί σεβασμό και αξιοπρέπεια, αλλά και να δημιουργήσει ένα πρότυπο φωτισμού.

Οι κριτές εξήραν το έργο για την τόλμη και την απόλυτα εφαρμοσθείσα ιδέα. "Συγχαρητήρια στους σχεδιαστές που είχαν το θάρρος να το προτείνουν και στον πελάτη για το θάρρος του να πει «Ναι»", "Η μαγεία αυτής της δημιουργίας κρύβει έναν εκπληκτικό όγκο εργασίας και προβάλλει μια πραγματική εκτίμηση όλων των δώρων της φύσης από την πλευρά του ιδιοκτήτη."

Ξεχωριστό βραβείο απονεμήθηκε και για τον φωτισμό του καινούργιου Μουσείου της Ακρόπολης όπου θα γίνει και ειδική αναφορά σε επόμενο άρθρο του flashlight.gr.

Το πρόγραμμα IALD Lighting Design Awards, ξεκίνησε το 1983, και έχει σκοπό να τιμήσει έργα φωτισμού που εμφανίζουν υψηλά αισθητικά αποτελέσματα και υποστηρίζονται από άρτια τεχνική γνώση.

www.iald.org

Κείμενο: Γιώργος Κωνσταντινίδης

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by GREED PROMO.