Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Ενημέρωση / Εκδηλώσεις
 
4Η TRIENNALE ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Κ.Α.Μ.  
Δημοσίευση: 18 Σεπτεμβρίου 2007
 

Πληροφορίες για την συμμετοχή στην 4η TRIENNALE ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Κ.Α.Μ.

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων) στο πλαίσιο του κύκλου «Γεγονότα Αρχιτεκτονικής», οργανώνει την 4η Triennale Αρχιτεκτονικής «ΚΡΗΤΗ 2004 – 2007» τον Φεβρουάριο του 2008.

Η ανά τριετία επανάληψη της έκθεσης αυτής έχει σκοπό να αναδείξει την αρχιτεκτονική δουλειά νέων αρχιτεκτόνων και ταυτόχρονα αποτελεί μοχλό συμπαράστασης στους παλαιότερους που με συνέπεια και σοβαρότητα διανύουν την αρχιτεκτονική τους πορεία. Επιχειρείται η προβολή όχι μόνο των μεγάλων και των δημόσιων – εάν υπάρχουν – αλλά και των μικρών και διακριτικών έργων, που άδικα περιφρονούνται από την κοινωνία των Μ.Μ.Ε., και να προβληθεί το εξαιρετικό που συχνά υπάρχει σε αυτά.

Η πρώτη Triennale Αρχιτεκτονικής πραγματοποιήθηκε το 1997 στα Χανιά με πρωτοβουλία του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και απευθυνόταν μόνο στους αρχιτέκτονες που ζουν και εργάζονται στα Χανιά. Η δεύτερη, το 2001, απευθυνόταν στους αρχιτέκτονες που ζουν και χτίζουν στην Κρήτη. Την τρίτη φορά το ΚΑΜ απευθύνθηκε σε όλους τους αρχιτέκτονες που έχουν σχεδιάσει ή χτίσει στην Κρήτη και αυτό συμβαίνει και σε αυτήν την 4η Triennale Αρχιτεκτονικής.

Όπως είναι φανερό, ο κύκλος των αρχιτεκτόνων που απευθύνεται το Κ.Α.Μ., έχει διευρυνθεί από τα Χανιά, στην Κρήτη κι από την Κρήτη σε όσους αρχιτέκτονες σχεδιάζουν ή χτίζουν στην Κρήτη, απ’ όπου και αν προέρχονται. Ο στόχος ήταν από την αρχή να τοποθετήσουμε τους Κρήτες αρχιτέκτονες στον ευρύτερο χώρο των Ελλήνων αρχιτεκτόνων, αποδεσμεύοντάς τους από τον «οικογενειακό» κύκλο των Χανίων ή της Κρήτης και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συγκριθούν τα έργα τους με εκείνα των αρχιτεκτόνων που εργάζονται σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Η ιδιομορφία της έκθεσης είναι ότι ενώ είναι ελεύθερη η συμμετοχή σ’ αυτή, επακολουθεί πάντα μια κριτική συζήτηση, γύρω από τα εκθέματα και επιλέγονται, από διαφορετικές κάθε φορά τριμελείς επιτροπές. Από αυτήν την κριτική αποτίμηση επιλέγονται γύρω στα 20 έργα προκειμένου να ταξιδέψουν ανά την Ελλάδα, στους διαφόρους συλλόγους και τα Πανεπιστήμια, αν υπάρξουν κονδύλια και ενδιαφέρον.

Η έκθεση αυτή έχει γίνει πια θεσμός για το ελληνικό κοινό αφού πραγματοποιείται μια συνειδητή επιχείρηση προσέγγισης της ουσίας της αρχιτεκτονικής πρακτικής και σκέψης σχετικά με τη διαχείριση του χώρου, πράγμα που διαμορφώνει το πλαίσιο της αρχιτεκτονικής κριτικής και τον στοχασμό, γύρω από αυτά τα προβλήματα που μας αφορούν όλους.

Στην έκθεση επιχειρείται η εικονογράφηση με σχετική πληρότητα της αρχιτεκτονικής παραγωγής που πραγματοποιείται και σχεδιάζεται στην Κρήτη και για την Κρήτη, την τελευταία τριετία.

Όσοι αρχιτέκτονες έχουν να παρουσιάσουν πραγματοποιημένο ή και σχεδιασμένο έργο στην Κρήτη την τελευταία τριετία και επιθυμούν να το παρουσιάσουν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο πλαίσιο της 4ης Triennale Αρχιτεκτονικής «ΚΡΗΤΗ 2004 – 2007», καλούνται να στείλουν:

1. Μία επιστολή όπου θα σημειώνεται το είδος του ή των έργων (μέχρι 3) που επιθυμούν να παρουσιάσουν συνοδευόμενο/α από ένα κείμενο 200 λέξεων, εάν πρόκειται για ένα έργο, ή κείμενα των 100 λέξεων εάν πρόκειται για 2-3 έργα. Σε κάθε κείμενο πρέπει να σημειώνεται ο τόπος για τον οποίο σχεδιάστηκε ή στον οποίο χτίστηκε το έργο, ο αρχιτέκτων ή οι αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν ή συνεργάστηκαν για την πραγματοποίησή του και ο χρόνος που σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε.

2. Δύο ενδεικτικές φωτογραφίες για κάθε έργο. Οι φωτογραφίες είναι προτιμότερο να αποσταλούν σε ψηφιακή μορφή TIFF 300dpi για την αποτελεσματικότερη καταχώρησή τους στον κατάλογο της έκθεσης.

3. Ένα σύντομο βιογραφικό των αρχιτεκτόνων του γραφείου που σχεδίασαν το έργο (ή τα έργα), όπου θα σημειώνεται η διεύθυνση του γραφείου, το τηλέφωνο, το τηλεομοιότυπο (fax), το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η ιστοσελίδα εάν υπάρχει. Το σύνολο των λέξεων του βιογραφικού για κάθε αρχιτέκτονα δεν θα ξεπερνά τις 150.

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2007 στο ΚΑΜ ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Ακτή Τομπάζη 31 & Πλατεία Κατεχάκη, 73132 Χανιά, Κρήτη ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: culture@kam-arsenali.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Νίνα Παπαδουλάκη στα τηλέφωνα 28210 40201, 40101 ή στο e-mail: culture@kam-arsenali.gr.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.