Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Ενημέρωση / Εκδηλώσεις
 
ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΠΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΚΑΜ  
Δημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2007
 

«Μεταξύ Τέχνης και Επιστήμης, Λεό Ντρουέν ή η ανακάλυψη του μεσαιωνικού κάστρου της Ακιτέν τον 19ο αι.» από τις 31 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2007.

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων), στο πλαίσιο του κύκλου Γεγονότα Αρχιτεκτονικής, συνδιοργανώνει με το Δήμο Χανίων, τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων, το Σύλλογο Entre-deux-Mers – Regions d’Europe (E.R.E.) και τις Εκδόσεις Entre-deux-Mers, την έκθεση «Μεταξύ Τέχνης και Επιστήμης, Λεό Ντρουέν ή η ανακάλυψη του μεσαιωνικού κάστρου της Ακιτέν τον 19ο αι.» από τις 31 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2007.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, του Γενικού Συμβουλίου της Gironde και των Νομαρχιακών Αρχείων της Gironde και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενώ μετά από το ΚΑΜ θα επισκεφθεί και άλλες ελληνικές πόλεις όπως και πόλεις της Κύπρου.

Ο Λεό Ντρουέν (Leo Drouyn) υπήρξε σκιτσογράφος για το Συμβούλιο Ιστορικών Μνημείων της Gironde στα μέσα του 19ου αιώνα, σε μια εποχή που για πρώτη φορά η προσοχή των Αρχών στρέφεται στη μελέτη και το πρόβλημα της συντήρησης και διατήρησης των μεσαιωνικών κάστρων ως μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πλειοψηφία των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση αποτελούν αποσπάσματα της σημαντικότερης δουλειάς του, La Guienne militaire, όπου ο Λεό Ντρουέν μελετά, ξαναανακαλύπτει και αποδίδει τη πρέπουσα προσοχή στα Μεσαιωνικά Κάστρα ως ιστορικά μνημεία αλλά και ως έργα τέχνης. Η συστηματικότητα των σκίτσων του και ο σχεδιασμός των μνημείων με αρχιτεκτονική λεπτομέρεια προτρέπουν στην επιστημονική έρευνα ενώ ταυτόχρονα, η μοντέρνα στιλιστική προσέγγιση του μνημείου, όχι μόνο ως αρχαιολογικού αντικειμένου αλλά και ως έργου τέχνης, επιτρέπουν το πάντρεμα της αισθητικής και της επιστήμης που γενικότερα παρουσιάζονται ως αντικρουόμενες πρακτικές.

Η έκθεση αποτελείται συνολικά από 80 έργα: πρωτότυπες μεταλλικές γκραβούρες και χάλκινες πλάκες του Λεό Ντρουέν και πρωτότυπα έντυπα του Συμβουλίου Ιστορικών Μνημείων (1841-1844) των Νομαρχιακών Αρχείων της Gironde. Τα εκθέματα θα συνοδεύονται από μεγενθυμένες τυπωμένες εγχαράξεις των Μεσαιωνικών Κάστρων του Λεό Ντρουέν καθώς και επεξηγηματικά πανό στα ελληνικά και γαλλικά.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, θα δοθούν ομιλίες από τους: Frédéric Boutoulle, Ιστορικό του Μεσαίωνα, Sylvie Faravel, Ιστορικό της Μεσαιωνικής Αρχαιολογίας και Βernard Larrieu, Ιστορικό, εκδότη, διευθυντή της συλλογής «Léo Drouyn, Τα λευκώματα των Σχεδίων». Το συντονισμό της έκθεσης στα Χανιά έχει η Φωτεινή Κωστάκη, Ιστορικός Τέχνης-Αρχαιολόγος.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 15 Νοεμβρίου 2007. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Link :

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by GREED PROMO.