Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Άρθρα / Τεχνο - γνωσία
 
Προσωπικότητα και φωτισμός  
Δημοσίευση: 07 Ιουνίου 2010
 

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προσωπικότητας, καθορίζουν το πώς τα άτομα επηρεάζονται από το φως.

Ανάλογα με τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά, οι περιβαλλοντικές επιρροές μπορούν να λειτουργήσουν σαν κίνητρο ή αντικίνητρο στις δράσεις μας.

Το περιβάλλον στέλνει συνεχόμενα ερεθίσματα στον εγκέφαλο μας, αποσπώντας την προσοχή μας και ως αποτέλεσμα καταναλώνοντας ενέργεια από την δημιουργικότητα και την απόδοση μας.

Ο Δρ Pierce J. Howard πιστεύει ότι αισθητηριακά ερεθίσματα όπως και το φως, συναγωνίζονται τις άλλες διανοητικές δραστηριότητές μας. Για το λόγο αυτό, είναι δύσκολο ορισμένοι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι εσωστρεφείς, να εργαστούν σε έντονα φωτισμένους χώρους. Αντιθέτως οι εξωστρεφείς, μπορούν να ανεχθούν εντονότερες «αισθητηριακές επιθέσεις» στο περιβάλλον εργασίας τους.

Ο φωτισμός επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση και μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την παραγωγική μας δραστηριότητα. Για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση και την δημιουργικότητα μας, πρέπει να καταλάβουμε τι λειτουργεί καλύτερα για εμάς ανάλογα με τον χαρακτήρα μας και να το εφαρμόσουμε.

Αυτή η γνώση, πρέπει να αποτελέσει «οδηγό» στον φωτισμό του χώρου μας, ώστε να αποφύγουμε το γεγονός του να παρασυρόμαστε από τις αισθήσεις μας.

Σύμφωνα με τον Δρ Howard "Το φως επηρεάζει διάθεση και αυτοσυγκέντρωση και αυτό διότι τερματίζει την παραγωγή μελατονίνης, την ορμόνη που «παρακινεί» τον ύπνο. Επειδή η αυτοσυγκέντρωση είναι σημαντική για την ασφάλεια και την παραγωγικότητα μας, το περιβάλλον εργασίας θα πρέπει να είναι καλά φωτισμένο".

Το ηλιακό φως είναι το πλέον «αποτελεσματικό δυναμωτικό» για την διάθεση μας, μπορώντας να επιτελέσει ένα φυσικό θεραπευτικό τρόπο για την βελτίωση της.

Αυτό επιβεβαιώνει τον κανόνα που αναφέρει ότι η απόδοσή μας, είναι αυξημένη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: suite101.com

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea3) in Unknown on line 0