Ενημέρωση
Νέα
Εκθέσεις
Δελτία Τύπου
Εκδηλώσεις
Περί Φωτός...
Συνεντεύξεις
Εταιρίες
Εκπαίδευση
Έργα Εταιριών
Ανεξάρτητοι Σχεδιαστές
Εργασίες
Άρθρα
Ιδέες & Λύσεις
Τεχνολογίες
Τεχνο - γνωσία
Περιήγηση
Προϊόντα
Επαγγελματικός
Εσωτερικών Χώρων
Εξωτερικών χώρων
LED
Διακοσμητικά
International Posts
Events
News
 
Διαφημιστικά Banner
Naxos island Greece
 
 
Άρθρα / Ιδέες & Λύσεις
 
Φωτιστικά για το σαλόνι  
Δημοσίευση: 05 Ιουλίου 2019
 

Μπορεί τα έπιπλα να διαμορφώνουν την αισθητική του χώρου, την ατμόσφαιρα όμως την καθορίζει ο φωτισμός!

Για να δημιουργήσουμε ένα ζεστό και άνετο σαλόνι, όπου θα χαλαρώνουμε περνώντας ουσιαστικά τον περισσότερο αν όχι όλο τον ελεύθερο μας χρόνο στο σπίτι, τα φωτιστικά σαλονιού παίζουν καθοριστικό ρόλο! Αυτό γιατί μπορεί τα έπιπλα να διαμορφώνουν την αισθητική του χώρου, την ατμόσφαιρα όμως την καθορίζει ο φωτισμός.

Συνηθέστερη επιλογή, καθώς το σαλόνι είναι από τους μεγαλύτερους χώρους ενός σπιτιού, αποτελούν τα πολύφωτα ή οι πολυέλαιοι, συνδυαζόμενα με φωτιστικά δαπέδου, ή απλίκες. Αυτό γιατί είναι δύσκολο ένα σαλόνι να αναδειχθεί αποκλειστικά με ένα μόνο φωτιστικό. Και σίγουρα δεν γίνεται να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα με μία μόνο πηγή φωτός. Ένα κρεμαστό θα μπορούσε θεωρητικά να αποτελεί τον κεντρικό φωτισμό, και από εκεί και πέρα, είτε κάποιος κρυφός φωτισμός, είτε με μια μεγάλη επιτραπέζια λάμπα, ή ένα φωτιστικό δαπέδου δίπλα στην αγαπημένη σας πολυθρόνα, θα δημιουργούν το συνολικό αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να αναπτύσσετε τις διαφορετικές "σκηνές" που επιθυμείτε στο χώρο, καθώς οι απαιτήσεις διαφέρουν. Άλλη ποσότητα φωτός χρειάζεστε όταν χαλαρώνετε, άλλη όταν έχετε επισκέψεις και γευματίζετε.

Τέλος, τα φωτιστικά πρέπει να ακολουθούν το στυλ του χώρου. Για ένα μοντέρνο σαλόνι συνήθως επιλέγονται μοντέρνα φωτιστικά, ή για ένα κλασικό σαλόνι πολυέλαιοι και κρυστάλλινα φωτιστικά. Χωρίς όμως να αποκλείονται περιπτώσεις mix and match!

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Αναζήτηση
Newsletter
 
 
 
Facebook Group
 
 
Popular Articles
 
 
All rights reserved Copyright © 2004-2010 Όροι Χρήσης Powered by SEO.

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea3) in Unknown on line 0